Ik was ooit een klein blond meisje, dat op het strand in Frankrijk met haar neus naar de grond urenlang schelpen liep te zoeken. Ik zag de kleuren, vormen, structuren en werd gepakt door de schoonheid ervan. Zorgvuldig raapte ik een mooie collectie bijeen. Ik popelde om deze aan mijn vriendinnen te laten zien, maar maakte me tegelijkertijd zorgen hoe ik een schelpencollectie van zulk een onschatbare waarde goed onder de aandacht kon brengen. Mijn moeder bood soelaas. Houten Agio-sigarenkistjes werden de drager van mijn mobiele schelpententoonstelling; schelpjes gesorteerd van groot naar klein, gecheckt op kleur en vorm en met lijm bevestigd op een lichtblauwe papieren ondergrond. Natuurlijk allemaal voorzien van de correcte naam en vindplaats. Op deze manier kreeg mijn schelpenverzameling ook voor de buitenwereld de waarde die ik er zelf al veel eerder in had gezien. Dát was het moment waarop ik wist wat ik later wilde worden. Dat dat ONTWERPER heette wist ik toen nog niet.

 

Nog steeds ben ik schelpenzoeker. Een temperamentvolle schelpenzoeker in hartje Rotterdam. Na ruim twintig jaar ontwerpen (freelance en loondienst), twee vakopleidingen (Kunstacademie en Tehatex), honderden opdrachten (profit en non-profit) uit tientallen branches blijf ik gefascineerd door schoonheid, detail en ordening. Maar inmiddels ben ik ook vindingrijker, sterker en competenter dan ooit, door alle mooie opdrachten en ontmoetingen!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt